2020-12-08 13:44:57• hírek • Agerpres

Nicolae Ciucă: A kormány a járványkezelésre és a 2021-es pénzügyi év előkészítésére fókuszál az elkövetkező időszakban

Fotó: gov.ro
Fotó: gov.ro

Az elkövetkező időszakban a kormány a COVID-19-világjárvány kezelését tartja prioritásnak, az oltási stratégia gyakorlatba ültetésére fókuszál - jelentette ki kedden Nicolae Ciucă ügyvivő kormányfő a Victoria-palotában adott nyilatkozatában.

'Klaus Iohannis államelnök döntése nyomán átvettem a kormány ideiglenes vezetését az új kormány megalakításáig. Az elkövetkező időszakban továbbra is a COVID-19-pandémia kezelésére, az országos oltási stratégia gyakorlatba ültetésére fog a kormány összpontosítani' - mondta Ciucă. Hozzátette, a kormány folytatja a gazdasági intézkedéseket a válság által sújtottak támogatására, ugyanakkor a 2020-as pénzügyi év lezárására és a 2021-es pénzügyi év előkészítésére összpontosít.


'Élve a lehetőséggel, meg akarom köszönni Ludovic Orban úrnak azt az egyensúlyt, amit sikerült megtartania a COVID-19-pandémia felszámolása érdekében hozott intézkedések és a gazdasági intézkedések között' - mondta még az ügyvivő kormányfő. Megemlítette ugyanakkor, hogy ügyvivő kormányfői feladatköre mellett biztosítani fogja a védelmi miniszteri kötelezettségeit is ebben az átmeneti időszakban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: